Här har vi samlat de vanligaste frågorna som kommer in till vår Kundtjänst. 

Idrottsfoto har alltid ambitionen att hantera ärenden så snabbt som möjligt, men ibland kan handläggningstiden för ärenden som inkommer via mail bli upp till en vecka. Detta gäller framför allt under perioden oktober-december, samt maj-juni, då vi har högsäsong vad gäller handläggning av inkomna beställningar. 

Meddela oss alltid korrekta spelaruppgifter, ett eventuellt kund- eller fakturanummer för snabbare handläggning. 

Vi lämnar endast ut information om beställningar till den som står som mottagare av bildleveransen. Vid fakturafrågor är det alltså beställaren själv som måste kontakta oss med sitt fakturanummer.

Telefon: 08-774 02 20
Telefontid: Onsdagar, kl. 09-12
E-post: kund[a]idrottsfoto.com

Det finns flera sätt att beställa idrottsbilder av oss. Det vanligaste är att man fyller i och lämnar in en beställningsblankett, och därefter får bilderna hemskickade för påseende. Vi skickar alla beställningar antingen till en förenings kansli eller via PostNord beroende på föreningens avtal med oss.

Beställningsblanketten är ett specialerbjudande som gäller i samband med fototillfället. Blanketten delas ut av lagledare till spelare/målsman i god tid före en fotografering, och lämnas in komplett ifylld vid fotograferingstillfället. Vid fototillfället erhåller varje spelare som fotograferas individuellt sitt unika bildnummer, vilket skrivs in på beställningsblanketten. Man ska lämna in sin beställningsblankett vid en fotografering, oavsett om man vill beställa bilder eller inte. Är inte beställningsblanketten inlämnad levereras ingen digital bild till föreningen för publicering på lagsidor et c.

Om en beställningsblankett inte är korrekt ifylld, om det saknas obligatoriska uppgifter eller om någon information är otydlig, förbehåller sig Idrott & Reklamfoto AB rätten att inte producera några bilder. När detta händer mailar vi kunden och hänvisar till köp i vår webshop, där man direkt lämnar korrekta uppgifter och betalar med kort.

Det går bra att skicka in beställningsblanketten per post till oss. Det går även bra att scanna in sin beställningsblankett och maila den till oss. Observera att beställningsblanketter som inkommer efter fototillfället betraktas som en efterbeställning och beläggs med expeditions- och fraktavgift á 45:-

Det beror på hur långt vi har kommit i bildproduktionen, kontakta Kundtjänst så snart du vet att du vill göra en förändring på din beställning.

Ja, det går bra. Kontakta Kundtjänst för att få det bildnummer du behöver för att kunna beställa dina bilder i vår webshop.

Vi skickar alla beställningar, antingen till en förenings kansli eller via PostNord, beroende på föreningens avtal med oss. Har du lagt en weborder skickas denna alltid med PostNord. Vi har cirka 20 arbetsdagars leveranstid från inkommen beställning. Har du beställt en Idrottstavla skickas det som ett skrymmande paket och kommer levereras via ditt postombud som meddelar dig när försändelsen kan hämtas ut.

Postförsändelserna har i allmänhet inga kollinummer och går därför inte att spåra, undantaget är om du har köpt en Idrottstavla.
Kontakta alltid vår Kundtjänst om du saknar din beställning.

Nej, vi skickar alla beställningar, antingen till en förenings kansli eller via PostNord, beroende på föreningens avtal med oss.

Du kan alltid beställa fler bilder i vår webshop, antingen med ditt bildnummer eller din bildkod.

För att köpa en digital, högupplöst bild av oss behöver du göra en förskottsbetalning. Digitala bilder skickas med e-post när betalning är erlagd.
Kontakta Kundtjänst för mer information.

Om man vid ett fotograferingstillfälle tar specialbilder har vi en separat beställningstalong för detta. Denna talong ingår inte i specialerbjudandet.
Beställningen görs i vår webshop med det bildnummer som man erhåller på talongen vid fotograferingen.
*En specialbild kan vara en syskonbild/spexbild/ledare-spelare.

Beroende på vilket bildsystem som en förening har valt att fotograferas i använder man antingen sitt unika bildnummer, eller sin unika bildkod, när man köper bilder online hos oss. Idrott & Reklamfoto producerar alla bilder på beställning, ordern måste således ha genomgått hela processen och vara förmedlad som betald/fakturerad för att vi skall ta ordern till produktion. Ordrar som inte uppfyller våra krav kommer således inte att produceras.

  1.        Klicka på Produktanpassning för det alternativ du vill beställa
  2.        Fyll i de obligatoriska spelaruppgifterna märkta med *
  3.        Klicka på Spara och lägg produkten i Varukorgen
  4.        Är du sedan nöjd med din beställning går du vidare till Kassan
  5.        I Kassan registrerar du dig som ny kund. För att skapa ett konto hos oss behöver du inte några inloggningsuppgifter, använd bara din e-post och ett valfritt lösenord

Bildsystemet med bildnummer har ingen förhandsvisning av foton. Du ser bara varje alternativs exempelbilder. Du kan alltså inte använda sökfunktionen för att hitta dina bilder. Vi producerar bilder efter inkommen beställning och skickar hem de färdiga bilderna för påseende med 14 dagars full returrätt enligt Distans- och Hemförsäljningslagen.

Om du inte vet vilket bildnummer du har, kontakta Kundtjänst. Meddela oss alltid korrekta spelaruppgifter för snabbare handläggning.

Efter att du har bekräftat din webbeställning går det inte att göra några ändringar, men du kan du själv avbryta beställningsprocessen innan du har bekräftat din order med ett betalsätt, och därefter göra en ny beställning.

För att beställa foton med din bildkod gör du så här:

1. Välj produkt
2. Välj bild
3. Lägg i kundvagnen
4. Gå till kassan
5. Välj betalsätt
6. Genomför köp

Se efter så du har angivit koden exakt. Kopierar du koden från ett mejl så var noga med att inga mellanrum före eller efter koden kommer med. Funkar det ändå inte så kontakta Kundtjänst.

Är du användare hos oss sedan tidigare måste du använda den nya bildkoden du har fått för att lägga till bilder till ditt befintliga konto. Eller så skriver du in bildkoden först, och loggar in på ditt konto.

Om du inte har du fått en bildkod via mail har vi troligtvis inga, eller felaktiga, uppgifter om dig. Kontakta Kundtjänst så hjälper vi dig.

Om du redan har registrerat din e-post/ skapat ett konto hos oss kan du inte skapa ett konto med samma e-postadress. Kontakta oss om du vill ta bort ditt befintliga konto.

Vi skickar ut bildkod även till barn som missade fotograferingen, då det kan finnas ett intresse för gruppbilden. Kontakta Kundtjänst om det saknas bilder trots att du vet att ditt barn har blivit fotograferat enskilt.

Nej. Eftersom förhandsgranskningen sker på vår hemsida har vi ingen ångerrätt på producerad vara då den har en tydlig personlig prägel.

När du har lagt din order och ska betala i någon av våra webshoppar går betalningen vidare från oss till Payson eller PayEx. Det är dom, eller din bank, som du måste kontakta om din betalning inte går igenom.

Vi använder oss av den säkraste metoden av kortbetalningar online i vårt samarbete med Payson och PayEx. Detta innebär att alla kort som används måste vara godkända av Visa eller MasterCard och vara aktiverade för internetköp hos din bank. Verified by Visa och MasterCard SecureCode är standarden som fungerar hos oss. Kontakta din bank för mer information.

Vi erbjuder enbart köp med betalkort när man beställer bilder i vår webshop. Betalning mot faktura finns som alternativ vid beställning med vår beställningsblankett.

Nej. Varje bildleverans är knuten till sin faktura och sitt OCR-nummer. Det är viktigt att den som står som beställare är samma person som hör av sig till oss gällande fakturafrågor. Du kan alltså inte få information kring en beställning om det inte är du själv som är beställaren.

Vi levererar bara beställningar inom Sverige.

Vi skickar alla beställningar, antingen till en förenings kansli eller via PostNord, beroende på föreningens avtal med oss. Har du lagt en weborder skickas denna alltid med PostNord. Beställda produkter levereras ca 20 arbetsdagar från beställningsdatum. Digitala bilder skickas med mejl när betalning är erlagd.

Om dina bilder har blivit skadade vid leverans kontaktar du vår Kundtjänst, t ex via mail med foto på det som är skadat. Det går även bra att returnera bilderna ändå, förutsatt att du meddelar oss anledningen till din retur.

Olika produkter kan ibland skickas i olika försändelser beroende på t ex förstoringar och samlarbilder. Vi meddelar alltid detta i samband med den första leveransen.

Om det är något fel på din bildleverans behöver du kontakta vår Kundtjänst.

Om du inte har fått din beställning levererad, men mottagit en betalningspåminnelse, behöver du kontakta Kundtjänst för att veta när och hur vi levererade din beställning.

Vi skickar alltid ursprungsfakturan tillsammans med bilderna när du har gjort en beställning via beställningsblankett.

Det är viktigt att den som står som beställare är samma person som hör av sig till oss gällande fakturafrågor. Du kan alltså inte få information kring en beställning om det inte är du själv som är beställaren.

Ja, det går bra. Returnera det du inte vill behålla, och betala för det du behåller. Om du är osäker på vilket belopp som återstår kontaktar du Kundtjänst.

Meddela vem returen kommer ifrån - skicka alltså med namn och kundnummer, samt förklara anledningen till din retur.

Om det inte är en delad retur går det bra. Skicka alltid med fakturorna för respektive barn i samma försändelse.

Nej. Eftersom förhandsgranskningen sker på vår hemsida har vi ingen ångerrätt på producerad vara då den har en tydlig personlig prägel.

Du returnerar hela din försändelse inklusive fakturan i ett frankerat kuvert till:

Idrott & Reklamfoto AB

Stambanevägen 63

141 43 Huddinge