För oss är det viktigt att vara noga med bildkvalitén samt skapa en god stämning i samband med våra fotograferingar. Vår kvalité är det som har gjort att vi är den givna lag- och porträttfotografen för alla de stora ligorna i svensk lagsport. Vårt fokus är idrott och inget annat. Vår enda syssla är att fotografera föreningar och för oss handlar det om att ha expertkunskap inom vårt område. Det är också därför som det är ett grundkrav att våra fotografer har en bakgrund inom idrotten, gärna som ledare eller tränare.

”ATT MED GLÄDJE OCH PROFESSIONALISM BIDRA TILL ATT FÖRBÄTTRA FÖRENINGARS VISUELLA KOMMUNIKATION”

DET BÖRJADE 1999…

…men tanken hade funnits långt tidigare. Som utbildad fotograf och med en lång karriär som hockeyspelare bakom sig, visste Pelle Börjeson att det fanns ett uppdämt behov hos idrottsföreningar när det gällde visuell kommunikation.

Alla som har spelat hockey på elitnivå känner till Stig Kenne, fram till 2016 fotograferade han Elitserien, sedermera SHL, och det var faktiskt han som tände gnistan. Det startade i mindre skala med föreningar i närheten av Huddinge, där kontoret finns än i dag, och sedan fortsatte det att växa.

Det blev fler och fler föreningar och snart gällde fotograferingen inte bara hockeyklubbar. Innebandy, fotboll och handboll kom till och hela konceptet utvecklades. I takt med företagets utveckling, och bildernas kvalité, fick Idrottsfoto allt fler uppdrag som officiell leverantör till de stora ligorna i Sverige.

Tanken, från knatte till elit, gjorde att Idrottsfoto kunde erbjuda ett visuellt koncept där föreningens lag hade samma framtoning, från seniorer på elitnivå till åttaåriga knattar i samma förening. Eftersom idrottsbakgrunden fanns med, skapades ett paket som både erbjöd fotografier av hög kvalité samtidigt som föreningar kunde dra nytta av fördelen med hjälp att profilera sig mot partners och sponsorer.

Sedan starten har tillväxten varit konstant och antalet exklusiva uppdrag för de stora ligorna i Sverige har vuxit. Och från att enbart ha haft Huddinge som utgångspunkt, finns Idrottsfoto representerat på Västkusten sedan 2015. Idrottsfoto är idag leverantör till de högsta ligorna i alla de stora bollsporterna. Vi fortsätter att växa men är otroligt måna om att upprätthålla den höga kvalitén. Alla som arbetar på Idrottsfoto har en gedigen bakgrund från idrotten och vi sätter stor stolthet i att alla våra fotografer måste ha erfarenhet från sportens värld.

Idag är Idrottsfoto en av de största aktörerna inom sitt område och vi arbetar enbart med lag- och porträttfotografering av föreningar. För oss är det ingen skillnad på en Allsvensk fotbollspelare eller en spelare i F05, de är lagkamrater och behandlas på samma sätt. Vår affärsidé bygger på kvalité och glädje och det märks i klubbarna att spelarna tar fotograferingen på allvar.

Oavsett om du är en ärrad veteran eller gör ditt första år i din idrottsförening är vårt engagemang lika stort och likheterna mellan spelarna är påfallande; det viktigaste för våra kunder är att frisyren ligger rätt!